Min favoritpizza
Pizzabotten:

250 g (2 1/2 dl) fingervarmt vatten
5 g (1/2 msk) fiberhusk
40 g (1/2 dl) olivolja
5 g (1 tsk) salt
5 g (1 tsk) strösocker
300 g (ca 5 dl) glutenfri mjölmix
1 tsk bakpulver
Topping:
Tomatpuré + chilisås
Skinka
Champinjoner
Tomat
Lök
Paprika
Oliver
Ananas
1. Vispa ut jästen med vattnet i en bunke. Vispa ner fiberhusk, olja, salt och socker och låt svälla i 10 minuter.
2. Tillsätt mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar i ca 5 minuter.
3. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
4. Ta upp degen på mjölat bakbord och kavla ut degen till en stor pizzabotten eller flera små.
5. Lägg över bottnen på en plåt med bakplåtspapper.
6. Bred på en blandning av tomatpuré och chilisås och lägg på pizzatoppingen. Pensla kanterna med olivolja och strö över pizzakrydda.
7. Grädda i 250 grader i ca 10 minuter tills pizzan ser färdig ut.
Servera gärna med pizzasallad och en klick bearnaisesås.
när ska bakpulvret i? :)
SvaraRaderaTillsammans med mjölmixen :)
Radera