Leta i den här bloggen

måndag 11 maj 2015

Glutenfri snabb kikärtslimpa

Härligt mörk och mustig limpa med mycket fibrer och näring. Brödet bakas med bikarbonat som jäsmedel och behöver därför ingen jästid, perfekt när du vill ha nybakat bröd snabbt och utan allt för stor ansträngning.

Glutenfri snabb kikärtslimpa
5 dl (500 g) filmjölk
3/4 dl (105 g) mörk sirap
1 dl (30 g) fibrex
2 dl (70 g) havregryn (ren havre)
1 tsk xantangummi
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 msk nyponskalmjöl
2 dl (120 g) kikärtsmjöl
1 dl (50 g) tapiokamjöl
1 dl (60 g) rismjöl

1. Arbeta ihop alla ingredienser till en lös deg.
2. Häll degen i en smord avlång bakform.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Kontrollera med en sticka att brödet är färdigt, det ska inte vara kladdigt. Låt brödet svalna en stund i formen, stjälp sedan upp det på ett galler och låt svalna helt under bakduk.

2 kommentarer:

  1. Låter väldigt gott, men måste man ha så många olika sorters mjöl? Samt undrar jag om fiberhusk och psylliumhusk är likvärdiga?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Man behöver inte alls blanda flera sorters mjöl, det borde gå bra att hålla sig till en sort eller andra sorter än de jag använt. Ja fiberhusk och psylliumhusk är likvärdiga. Lycka till med bakningen!

      Radera