Leta i den här bloggen

onsdag 2 december 2015

Glutenfria pepparkaksbollar

Klassiska chokladbollar med smak av pepparkaka. En given favorit bland julgodiset.

Glutenfria pepparkaksbollar (ca 25 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
3 dl havregryn (ren havre)
2 msk kakao
1 msk malen kanel
1 tsk malen ingefära
1 tsk malen kryddnejlika
1/2 tsk malen kardemumma
1 krm salt
1 msk apelsinsaft eller vatten

Kokos, pärlsocker eller krossade glutenfria pepparkakor till garnering

1. Rör ihop alla ingredienser ordentligt i en bunke.
2. Ställ i kylskåpet en stund.
3. Forma till bollar och rulla i valfri garnering.

3 kommentarer:

  1. Det låter roligt, måste jag testa!

    SvaraRadera
  2. Jag testade nån liknande variant förra året fast då hade jag ingen kakao. Blev goda då med. Ska nog testa båda i år. Tack för alla goda recept. Bra blogg ������/ Evelina

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är alldeles säkert gott även utan kakao. Tack för din kommentar, roligt att du gillar min blogg! /Anneli

      Radera