Formfranska med fibrex
25 g jäst
1/4 dl olivolja
1/2 dl fibrex
1/2 dl hirsflingor
1/2 msk fiberhusk
1/2 tsk salt
1 msk vit sirap
5 dl glutenfri mjölmix, t ex Semper fin mix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Häll på vatten och olja och vispa tills jästen löst sig.
3. Vispa ner Fibrex, hirsflingor och fiberhusk. Låt stå i 10 minuter.
4. Blanda i sirap, salt och mjölmix. Arbeta degen kraftigt med degkrokar i ca 5 minuter.
5. Fördela degen i en smord bakform, ca 1,5 liter. Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.
6. Grädda i 200 graders ugnsvärme på näst nedersta falsen i ca 35 minuter. Låt brödet vila i formen i ca 5 minuter innan det stjälps upp på galler. Låt svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar