Chokladbiskvier (16 st)
1/2-1 äggvita
Fyllning:
125 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 msk kakao
Topping:
150 g mörk choklad
1 msk rapsolja
1. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan. Blanda till en jämn och ganska tjock smet.
2. Spritsa eller bred ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper.
3. Grädda i 175 grader ca 10 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt svalna lite innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
4. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en fluffig kräm.
5. Bred smörkrämen toppigt på mandelbottnarna. Ställ kallt i ca 30 minuter.
6. Smält chokladen till toppingen och rör i oljan. Det ger en blankare och finare choklad.
7. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar