Leta i den här bloggen

söndag 3 augusti 2014

Chokladbiskvier

På konditorier består det glutenfria utbudet oftast inte av så mycket mer än chokladbiskvier och budapestbakelser. Det gör inte mig så mycket eftersom jag aldrig kommer tröttna på något av dessa bakverk. De här chokladbiskvierna smakar precis som de man köper på konditori, kanske till och med lite godare. Den mjuka smörkrämen under chokladtäcket är gudomlig och mandelbottnen är härligt seg och god.

Chokladbiskvier (16 st)
150 g mandelmassa
1/2-1 äggvita

Fyllning:
125 g mjukt smör
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
1 msk kakao

Topping:
150 g mörk choklad
1 msk rapsolja

1. Riv mandelmassan grovt och arbeta in äggvitan. Blanda till en jämn och ganska tjock smet. 
2. Spritsa eller bred ut runda bottnar på en plåt med bakplåtspapper. 
3. Grädda i 175 grader ca 10 minuter tills bottnarna blivit gyllenbruna. Låt svalna lite innan de lossas och får kallna på galler med den släta sidan uppåt.
4. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen med elvisp till en fluffig kräm.
5. Bred smörkrämen toppigt på mandelbottnarna. Ställ kallt i ca 30 minuter.
6. Smält chokladen till toppingen och rör i oljan. Det ger en blankare och finare choklad. 
7. Doppa biskvierna i chokladen. Låt stelna i kylskåp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar