Otroligt god glutenfri smulpaj där saltet bryter av överraskande bra mot det söta.
Äppelsmulpaj med flingsalt
4 äpplen
1 tsk kanel
2 tsk råsocker
flingsalt
Smuldeg:
125 g smör
1 1/2 strösocker
1 dl glutenfria havregryn
1 dl maizena
1 dl potatismjöl
1 tsk flingsalt
1. Skär äpplena i bitar och lägg i en smord ugnsfast form. Strö över kanel, socker och en nypa flingsalt.
2. Blanda samman alla ingredienser till degen till en smulig massa.
3. Fördela smuldegen över äpplena.
4. Grädda pajen i 200 graders ugnsvärme tills den fått fin färg, ca 25 minuter.
Servera pajen ljummen med vaniljsås eller glass.
Hej! Testade att baka äppelkakan och blev stormförtjust! Den är verkligen god, på riktigt.
SvaraRaderaTack för att du delar med dig.
Mvh
Carina
Hej Carina! Roligt att du gillar den. Tack för din fina kommentar, vad glad jag blir! /Anneli
RaderaJättegod paj! Minskade sockret till 1 dl och det var fullt tillräckligt. /Malin
SvaraRadera