Enkel och god glutenfri sommartårta med söt maräng, syrlig lemon curd, len vispgrädde och färska bär. Marängen blir härligt frasig utanpå men lite seg inuti, precis som jag tycker att en riktig pavlova ska vara.
Pavlova med lemon curd
3 äggvitor
2 dl strösocker
1/2 tsk citronsaft
2 tsk maizena
1 knivsudd salt
1 dl lemon curd
3 dl vispgrädde
Färska bär, t ex. blåbär, jordgubbar, hallon
Florsocker till garnering
1. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum.
2. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet.
3. Blanda i citronsaft och maizena och rör försiktigt till en jämn smet.
4. Bred eller spritsa ut marängsmeten till en rund botten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 120 grader och grädda i ca 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt bottnen stå kvar i eftervärmen tills den svalnat.
6. Bred lemon curd över marängbottnen.
7. Vispa grädden och bred den över lemon curden.
8. Dekorera med färska bär och pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar