Pavlova med lemon curd

2 dl strösocker
1/2 tsk citronsaft
2 tsk maizena
1 knivsudd salt
1 dl lemon curd
3 dl vispgrädde
Färska bär, t ex. blåbär, jordgubbar, hallon
Florsocker till garnering
1. Vispa äggvitorna med elvisp till ett fast skum.
2. Tillsätt sockret, lite i taget och vispa till en fast marängsmet.
3. Blanda i citronsaft och maizena och rör försiktigt till en jämn smet.
4. Bred eller spritsa ut marängsmeten till en rund botten på en plåt med bakplåtspapper.
5. Sätt in plåten i mitten av ugnen i 120 grader och grädda i ca 75 minuter. Stäng av ugnsvärmen och öppna ugnsluckan på glänt. Låt bottnen stå kvar i eftervärmen tills den svalnat.
6. Bred lemon curd över marängbottnen.
7. Vispa grädden och bred den över lemon curden.
8. Dekorera med färska bär och pudra över florsocker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar