Supersmarrig naturligt glutenfri blåbärspaj som blir knäckig i kanterna och lite lösare i mitten. Låt stå några minuter längre i ugnen om du vill att hela pajen får en knäckig yta.
Glutenfri blåbärspaj
125 g smör
1/2 dl ljus sirap
1/2 dl vispgrädde
1 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bakpulver
2 dl potatismjöl
2 dl maizena
ca 4 dl blåbär
1. Smält smöret i en kastrull tillsammans med grädde och sirap.
2. Blanda ner de torra ingredienserna i smeten.
3. Lägg blåbären i en smord ugnssäker form eller pajform.
4. Bred smeten över bären.
5. Grädda pajen i 200 grader i ca 30 minuter eller längre beroende på hur knäckig du vill ha den.
Servera ljummen med vaniljsås eller vaniljglass.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar