Pulled chicken (2-3 personer)

1 stor gul lök
1 tsk paprikakrydda
1/2 tsk cayennepeppar
1 dl barbecuesås (tex Sweet Baby Ray)
1 dl vatten
1. Lägg lergrytan i blöt i kallt vatten i minst 15 minuter.
2. Skala, halvera och skiva löken. Lägg lökskivorna i botten på lergrytan. Lägg kycklinglåren ovanpå. Strö över paprikakrydda och cayennepeppar.
3. Rör ihop barbecuesås och vatten och häll såsen över kycklingen i lergrytan.
4. Lägg på locket och ställ in grytan i kall ugn. Sätt temperaturen på 175 grader och låt stå i minst 2 timmar. Ta ut grytan och låt svalna en stund.
5. Ta upp kycklinglåren och dra isär köttet från benen med hjälp av två gafflar.
6. Häll såsen och löken från grytan i en kastrull och koka ihop. Lägg i kycklingköttet och låt koka med en stund tills det blivit riktigt trådigt. Tillsätt eventuellt mer vatten och barbecuesås men det får inte bli för rinnigt. Smaka av och krydda efter behov.
Servera med glutenfria tortillabröd, coleslaw, rostad majs och tomat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar