Leta i den här bloggen

fredag 15 augusti 2014

Snabbt havrebröd med nypon

Snabbt bröd med jäst där ingredienserna bara rörs ihop och brödet sätts in direkt i kall ugn och får snabbjäsa medan ugnen blir varm. Havre ger extra fibrer och mustig smak och nyponskalsmjölet tillför mycket C-vitamin och andra antioxidanter.

Havrebröd med nypon
25 g jäst
3 1/2 dl fingervarmt vatten
1/4 dl rapsolja
1 msk mörk sirap
1/2 tsk salt
2 tsk fiberhusk
1 msk nyponskalsmjöl
1/2 dl fibrex
1 dl glutenfria havregryn
4 dl glutenfri mjölmix med havre
Flingsalt

1. Smula jästen i en bunke och rör ut den med vattnet.
2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt till en lös deg.
3. Häll degen i en smord brödform. Strö över lite flingsalt.
4. Sätt in formen i nedre delen av ugnen och sätt värmen på 200 grader.
5. Grädda i ca 60 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar