Leta i den här bloggen

lördag 30 augusti 2014

Glutenfria hirsflarn

Goda glutenfria flarn gjorda på hirsflingor som är rika på mineraler och B-vitaminer. Flarnen blir knäckiga och passar utmärkt att servera tillsammans med glassdesserter. De kan göras extra festliga genom att rullas ihop till rullar innan de stelnat. En favorit är också att lägga ihop dem två och två med smörkräm mellan och servera till fikat.


Hirsflarn (ca 30 st)
75 g smör
1 dl strösocker
1/2 tsk vaniljsocker
2 msk vispgrädde
2 msk ljus sirap
1 dl hirsflingor
1 dl glutenfri fin mjölmix
1 krm bakpulver

1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Rör ner övriga ingredienser och blanda till en jämn smet.
3. Klicka ut smeten glest på plåtar med bakplåtspapper.
4. Grädda mitt i ugnen i 175 grader i ca 8 minuter. Passa noga så att de inte bränns.
5. Låt kakorna svalna på plåtarna och lossa dem därefter försiktigt. Rulla eventuellt ihop dem innan de svalnat helt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar