Det här är ett av mina favoritbröd. Det går snabbt att baka, innehåller mycket fibrer och frön och blir härligt saftigt och gott. Det går bra att byta ut och variera frön och mjöl efter tycke och smak.
Glutenfri filmjölkslimpa
4 dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1 dl fibrex
1 dl havregryn
1/2 dl krossat bovete
1/2 dl krossade linfrön
1/4 dl linfrön
1/2 dl pumpakärnor
1/2 tsk salt
1 tsk bikarbonat
1 tsk bakpulver
1 dl majsmjöl
3 dl glutenfri havremjölmix
1. Rör ihop filmjölk och sirap i en bunke.
2. Tillsätt de torra ingredienserna och blanda till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord brödform.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader ca 60 minuter.
5. Låt brödet svalna helt innan det skärs upp.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar