Goda brödmuffins som är bakade på Ewalies glutenfria och ekologiska brödmix. Jag blandade mixen med gräddfil och mjölk och fick mjuka och saftiga muffins. Enligt receptet på mixen ska den blandas med naturell yoghurt så det går naturligtvis också bra. Muffinsarna innehåller bland annat bovetemjöl, aprikosbitar, nötter och fröer och ger massor med energi. De passar utmärkt att ta med på utflykt och picknick nu på sommaren och är goda att äta som de är eller dela och fylla med exempelvis färskost.
Glutenfria frukostmuffins (18 st)
1 paket Ewalie brödmix
5 dl gräddfil eller yoghurt
2 dl lättmjölk
Sesamfrön och vallmofrön
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Blanda brödmixen med gräddfil och mjölk.
3. Fördela smeten i smorda muffinsplåtar eller muffinsformar.
4. Strö över sesam- och vallmofrön.
5. Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter. Känn med en sticka att de är färdiga, de ska inte vara kladdiga.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar