Fina glutenfria frallor som är mjuka och fluffiga inuti men har en hårdare skorpa. En god start på dagen!
Glutenfria frukostbullar
4 1/2 dl vatten
1 msk potatismjöl
50 g jäst
1 dl fibrex
2 msk mörk sirap
1/2 tsk salt
8 dl glutenfri mjölmix
1. Blanda 2,5 dl vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp.
2. Tillsätt resten av vattnet (2 dl) och låt svalna till 37 grader.
3. Smula jästen i en bunke. Häll på degvätskan och rör tills jästen löst sig.
4. Tillsätt fibrex, sirap, salt och mjölmix. Arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Klicka ut degen till bullar direkt på plåtar med bakplåtspapper. Pudra över lite potatismjöl.
7. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
8. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 grader i ca 15 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar