Leta i den här bloggen

tisdag 3 februari 2015

Glutenfri fiskgryta med hummersmak

God och krämig fiskgryta med hummersmak. Den här grytan kommer jag definitivt att laga fler gånger.

Fiskgryta med hummersmak (4 portioner)
1/2 purjolök
1 röd paprika
6 champinjoner
1 msk tomatpuré
1/2 tsk curry
1 dl vatten
1 1/2 msk hummerfond
2 dl creme fraiche
2 dl grädde
1 msk hackad dill
2 tsk dijonsenap
1 tsk honung
1 tsk balsamvinäger
1 tsk citronpeppar
400 g torskfilé
Chiliflakes
Salt och svartpeppar

1. Strimla purjolöken och skär paprika och champinjoner i bitar. Bryn i olja i en gryta.
2. Tillsätt övriga ingredienser utom fisken och låt koka ihop i ca 10 minuter.
3. Skär fisken i bitar, lägg ner i grytan och låt sjuda tills fisken är färdig, 5-10 minuter. Smaka av med salt, peppar och chiliflakes.

Servera med ris eller potatis och grönsaker.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar