Oemotståndlig kaka bestående av en mandelbotten toppad med ett krämigt täcke av choklad och nötter. Skär gärna ut den i form av ett hjärta och servera på Alla hjärtans dag!
Glutenfri nötchokladkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 dl råsocker
100 g malda/hackade mandlar
1 1/4 dl rismjöl
100 g smält smör
Topping:
200 g mjölkchoklad
1 dl vispgrädde
1 msk smör
1 dl hasselnötter
1. Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
2. Blanda ner mandlar, rismjöl och till sist det smälta smöret. Blanda försiktigt till en jämn smet.
3. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i ca 25-30 minuter tills kakan är lätt gyllenbrun.
5. Ta ut kakan och låt svalna något.
6. Smält chokladen till toppingen tillsammans med grädden på svag värme i en kastrull under omrörning.
7. Grovhacka hasselnötterna och rör ner i chokladen.
8. Ta av kastrullen från plattan och rör ner smöret.
9. Bred toppingen över kakan. Låt stå kallt någon timme innan servering.
Servera gärna med vispgrädde.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar