Goda och saftiga frukostbullar gjorda på havregrynsgröt med linfrön. De håller sig mjuka och goda i flera dagar.
Glutenfria grötbullar (8-10 st)
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl linfrön
1 tsk salt
3+1 dl vatten
25 g jäst
1 msk mörk sirap
1/2 dl solrosfrön
1 dl sojamjöl
1 1/2 dl havremjölmix
2 1/2 dl glutenfri mjölmix
1. Blanda havregryn, linfrön, salt och 3 dl vatten i en kastrull. Koka upp och låt koka till en gröt i några minuter.
2. Häll över gröten i en bunke och tillsätt 1 dl kallt vatten. Låt gröten svalna till 37 grader.
3. Blanda ner resterande ingredienser i gröten och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
5. Ta upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix och forma bullar av degen. Tillsätt eventuellt lite mer mjölmix om degen är kladdig.
6. Lägg bullarna på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar