Leta i den här bloggen

fredag 13 februari 2015

Glutenfria hjärtbakelser

Söta bakelser med len hallonsmörkräm. De är enkla att göra och passar utmärkt att baka till Alla hjärtans dag eller om du bara vill fira kärleken lite extra.

Glutenfria hjärtbakelser (2 st)
3 ägg
1 1/2 dl strösocker
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver

Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
2 1/4 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker eller 1 tsk vaniljpulver
1/2 dl mosade hallon eller hallonsylt
Ev. röd hushållsfärg

Dekoration: Geléhjärtan eller chokladhjärtan och strössel

1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda potatismjöl och bakpulver och vänd ner i smeten.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna, ca 25x30 cm, klädd med bakplåtspapper.
4. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i 7-10 minuter, passa noga så att kakan inte blir bränd.
5. Ta ut kakan och stjälp upp den på en skärbräda eller ett bakplåtspapper. Låt svalna.
6. Vispa ihop smör och florsocker till smörkrämen. Rör ner vaniljsocker/pulver och hallon eller hallonsylt. Tillsätt några droppar röd hushållsfärg om du vill ha mer färg på smörkrämen.
7. Stansa ut 6 hjärtan ur kakan med pepparkaksmått. Bred smörkräm på alla hjärtan och lägg dem ovanpå varandra tre och tre.
8. Bred smörkräm runtom båda bakelserna. Dekorera med geléhjärtan eller chokladhjärtan och strössel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar