Glutenfri focaccia

4 dl vatten (37 grader)
1 msk fiberhusk
1 msk honung
1/2 dl pofiber
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
7 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Olivolja, körsbärstomater, oliver, basilika och flingsalt
1. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet.
2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
5. Tryck ut degen i en oljad långpanna med lite flingsalt i botten. Gör små gropar i degen med fingrarna och tryck ner tomater, oliver och basilika i degen. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar