Italienskt bröd som passar bra som tillbehör till soppa eller sallad. Focaccia går att smaksätta på många olika sätt, här har jag toppat med körsbärstomater, oliver och basilika.
Glutenfri focaccia
25 g jäst
4 dl vatten (37 grader)
1 msk fiberhusk
1 msk honung
1/2 dl pofiber
1/2 dl olivolja
1 tsk salt
7 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
Olivolja, körsbärstomater, oliver, basilika och flingsalt
1. Smula ner jästen i en bunke och vispa ut den med vattnet.
2. Vispa ner fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
5. Tryck ut degen i en oljad långpanna med lite flingsalt i botten. Gör små gropar i degen med fingrarna och tryck ner tomater, oliver och basilika i degen. Ringla över rikligt med olivolja och strö över flingsalt.
6. Grädda brödet i mitten av ugnen i 225 grader ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar