Glutenfria kärleksmuffins (ca 12 st)
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl (45 g) mandelmjöl
1 dl (80 g) potatismjöl
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
1 1/2 dl mjölk
1-2 tsk röd hushållsfärg
Frosting:
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk hallonsylt
75 g cream cheese
ca 1/2 dl vispad grädde
Röd hushållsfärg
1 msk hallonsylt
75 g cream cheese
ca 1/2 dl vispad grädde
Röd hushållsfärg
1. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare någon minut.
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten växelvis med mjölken.
4. Rör ner hushållsfärg tills smeten får önskad färg.
5. Fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt.
6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter för normalstora muffins.
7. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen utom grädden.
8. Vänd ner den vispade grädden i frostingen. Tillsätt hushållsfärg tills frostingen får önskad färg.
9. Bred eller spritsa frostingen på muffinsarna.
8. Vänd ner den vispade grädden i frostingen. Tillsätt hushållsfärg tills frostingen får önskad färg.
9. Bred eller spritsa frostingen på muffinsarna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar