Leta i den här bloggen

söndag 15 februari 2015

Glutenfria kärleksmuffins

Enkelt recept på goda och saftiga muffins. Jag gjorde dem rosa till alla hjärtans dag, men det går att utesluta hushållsfärgen om man vill ha neutral färg. Frostingen förvandlar muffinsarna till festliga cupcakes, men de är även goda naturella.

Glutenfria kärleksmuffins (ca 12 st)
125 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
2 ägg
1 dl (45 g) mandelmjöl
1 dl (80 g) potatismjöl
2 dl (120 g) glutenfri mjölmix
2 tsk bakpulver 
1 tsk vaniljsocker
1 tsk fiberhusk
1 1/2 dl mjölk
1-2 tsk röd hushållsfärg

Frosting:
50 g rumsvarmt smör
3 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk hallonsylt
75 g cream cheese
ca 1/2 dl vispad grädde
Röd hushållsfärg

1. Vispa smör och socker poröst.
2. Tillsätt äggen och vispa i ytterligare någon minut. 
3. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och vänd ner i smeten växelvis med mjölken. 
4. Rör ner hushållsfärg tills smeten får önskad färg. 
5. Fördela smeten i muffinsformar, gärna placerade i en muffinsplåt. 
6. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter för normalstora muffins. 
7. Vispa ihop alla ingredienser till frostingen utom grädden.
8. Vänd ner den vispade grädden i frostingen. Tillsätt hushållsfärg tills frostingen får önskad färg.
9. Bred eller spritsa frostingen på muffinsarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar