Klassisk sockerkaka som blir mjuk och saftig. Grundreceptet går att variera med olika smaksättningar, prova till exempel att tillsätta hackade chokladbitar, rivet citronskal, blåbär eller kanel i smeten.
Glutenfri sockerkaka
2 ägg
2 dl strösocker
1 1/2 dl potatismjöl
1 dl mandelmjöl
1/2 msk fiberhusk
1 1/2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
75 g smör
1 dl mjölk
Smör och glutenfritt ströbröd till formen
1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör försiktigt ner blandningen i äggsmeten.
3. Smält smöret i en kastrull på spisen.
4. Tillsätt mjölken och låt det koka upp.
5. Häll den heta vätskan i smeten och rör försiktigt till en jämn smet.
6. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader, ca 35-40 minuter. Känn med en sticka att kakan är färdig, den ska inte vara kladdig. Låt svalna en stund i formen innan den stjälps upp på ett fat.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar