Söta och underbara hjärtformade bröd. Brödet går naturligtvis att baka ut till tekakor eller andra former också om man inte vill stansa ut hjärtan.
Glutenfria hjärtbröd (ca 10 st)
30 g jäst
3 dl mjölk
2 msk rapsolja
1/4 dl ljus sirap
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 dl glutenfria havregryn
1 dl solroskärnor
5 dl glutenfri mjölmix
Smält smör eller olja till pensling
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader och lös upp jästen med lite av den.
3. Tillsätt resten av mjölken, olja, sirap, fiberhusk, salt och havregryn. Låt svälla i ca 10 minuter.
4. Rör ner solroskärnor och mjölmix och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
5. Låt jäsa under bakduk i 40 minuter.
6. Häll ut degen på mjölat (med glutenfri mjölmix) bakbord. Arbeta eventuellt in mer mjölmix tills degen blir smidig och lättarbetad.
7. Kavla ut degen till en platta, ca 1/2 cm tjock. Stansa ut hjärtan med ett mått och flytta över på plåtar med bakplåtspapper.
8. Nagga och låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
9. Pensla bröden med smält smör eller olja.
10. Grädda mitt i ugnen i 225 grader ca 8-10 minuter. Låt svalna på galler under bakduk.
Ser jättefina ut!
SvaraRaderaTack! De är jättegoda också :)
Radera