Sega men ändå knäckiga småkakor med en underbar smak av choklad och lakrits.
Glutenfria chokladlakritssnittar (ca 30 st)
100 g rumsvarmt smör
1 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
1 1/2 msk ljus sirap
1 tsk fiberhusk
1 msk lakritspulver
3 msk kakao
1 tsk bakpulver
1 dl maizena
2 dl glutenfri mjölmix
1. Vispa eller rör smör, socker och sirap vitt och fluffigt.
2. Blanda de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten. Blanda till en deg.
3. Forma degen till tre längder och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Platta till dem något.
4. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 10-12 minuter.
5. Skär längderna i sneda bitar medan de fortfarande är varma.
Hej, vilken mix använder du? Jag har tyvärr erfarenhet(er) av att småkakor flyter ut :(
SvaraRaderaMen dessa vill jag o prova ändå såg så goda ut.
//Cissi
Hej! Till de här kakorna har jag använt Semper fin mix, tycker att den är toppen till småkakor. Väg gärna mjölmixen för att få exakt mängd. Lycka till!
RaderaTack för ditt svar!!! Kakorna blev toppen både fina och jättegoda! (Hade Leilas blå mix, då set var den som fanns hemma för stunden)!
SvaraRaderaTack för en fin o inspirerande blogg!!!
Vad roligt, vad glad jag blir!! Tack för att du delade med dig av resultatet!
Radera