Underbart och lättbakat filmjölksbröd fullspäckat med vitaminer från nässlor och nyponskalmjöl.
Glutenfritt bröd med nässlor
4 1/2 dl filmjölk
3/4 dl mörk sirap
1 msk fiberhusk
1 dl fibrex
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1 tsk brödkryddor
1 dl torkade nässlor
1/4 dl nyponskalmjöl
2 dl glutenfria havregryn
6 dl glutenfri mjölmix, tex Finax röda
1. Rör ihop filmjölk och sirap.
2. Blanda ner övriga ingredienser och rör till en jämn smet.
3. Häll smeten i en avlång bakform klädd med ett bakplåtspapper.
4. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter.
5. Låt brödet stå kvar i formen i ca 5 minuter innan det stjälps upp på galler och får svalna under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar