Gott glutenfritt bröd med havre som ger mycket fibrer, vitaminer och mineraler.
Glutenfritt havrebröd
25 g jäst
4 dl vatten
2 msk olivolja
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
2 dl glutenfria havregryn
2 dl glutenfritt havremjöl
4 dl glutenfri mjölmix, t ex Finax röda
1. Värm vattnet till 37 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt vattnet. Rör om tills jästen löst upp sig.
3. Tillsätt resterande ingredienser. Arbeta degen i maskin eller med elvisp i ca 5 minuter.
4. Häll degen i en smord bakform, ca 1,5 liter.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 30 minuter.
Lyssnade på Karlavagnen nu i fredagskväll och det var intressant om gluten.
SvaraRaderahttp://youtu.be/qiwmI-qAv60
Tack för tipset, det ska jag lyssna på!
Radera