Leta i den här bloggen

onsdag 25 mars 2015

Bästa glutenfria våfflorna

Efter att ha provat flera olika recept på våfflor har jag nu experimenterat fram mitt favoritrecept. Perfekt frasiga våfflor som smakar precis som våfflor ska smaka. Det kan inte bli mycket bättre än så här!

Bästa glutenfria våfflorna (ca 6 st)
2 dl maizena
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 dl mjölk
1 ägg
35 g smält smör

1. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt mjölken och vispa till en jämn smet.
3. Knäck i ägget och tillsätt det smälta smöret. Vispa slätt.
4. Grädda våfflorna gyllene i smort våffeljärn.

4 kommentarer:

  1. Jag lagade våfflorna till kvällsmat, det blev mycket frasiga o goda, jag bytte dock ut mjölk o smör mot mjölkfria produkter, eftersom jag inte tål vanlig mjölk.
    Jag ska prova fler recept senare, jag har nyss hittat din blogg.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt att du hittat min blogg! Tack för din kommentar, toppen att våfflorna blir frasiga och goda även med mjölkfria produkter.

      Radera
  2. Är det maizena majsstärkelse du menar?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej! Ja det är maizena majsstärkelse jag använder.

      Radera