Fiskgratäng med champinjonstuvning (4 personer)
2 paket fiskfiléer (t ex torsk eller rödspätta)
Salt och peppar
2-3 skivade tomater
1 burk (80 g) svart caviar
Persilja
Champinjonstuvning:
2 msk smör
3 hg champinjoner
Salt och peppar
3 dl grädde
Maizena
1. Börja med champinjonstuvningen: Skiva champinjonerna och fräs dem i smöret i en kastrull. Salta och peppra.
3. Red med maizena (utrört i lite vatten) till önskad konsistens.
4. Salta och peppra fiskfiléerna och lägg dem i en smord ugnsfast form.
5. Häll champinjonstuvningen över fisken.
6. Täck med tomatskivor, klicka över kaviar och strö över rikligt med persilja.
7. Gratinera i mitten av ugnen i 175 grader i ca 45 minuter.
Servera med pressad potatis och ärtor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar