Nyttigt och otroligt gott och saftigt bröd med en söt men ändå djup och mustig smak. Min favorit är att äta bananbrödet med krämigt jordnötssmör på.
Glutenfritt bananbröd med havre
2 1/2 dl filmjölk eller gräddfil
1/4 dl mörk sirap
2 tsk fiberhusk
1 msk chiafrön
1/2 tsk salt
2 tsk bikarbonat
2 mosade bananer
1/2 dl krossat bovete
1 1/2 dl glutenfria havregryn
3 1/2 dl glutenfri havremjölmix för bröd (Provena orange)
1. Blanda ihop alla ingredienser i en bunke.
2. Arbeta degen ordentligt, gärna med degkrokar.
3. Häll degen i en smord avlång bakform.
4. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader i ca 40 minuter. Täck eventuellt brödet med aluminiumfolie efter en stund om det blir för mörkt. Låt svalna på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar