Leta i den här bloggen

fredag 6 mars 2015

Glutenfri banoffeekladdkaka

Varför välja mellan banoffeepaj och kladdkaka när man kan få båda två på samma gång? Här har jag kombinerat mina två favoriter i en och samma tårta. En ljuvlig kombination av kola, banan, grädde och daim på en nötig kladdkaksbotten.

Glutenfri banoffeekladdkaka
2 ägg
2 1/2 dl råsocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
1/4 tsk salt
1 dl hasselnötsmjöl
3/4 dl rismjöl
1 dl rapsolja
Smör och kokos till formen

Banoffeetopping:
1/2 burk (200 g) karamelliserad mjölk
3 dl vispgrädde
1 tsk vaniljsocker
1-2 bananer
1 dubbeldaim

1. Vispa ihop alla ingredienser till kladdkakan i en bunke i den ordning de står i receptet.
2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm i diameter) bröad med kokos.
3. Grädda kakan i mitten av ugnen i 175 grader i ca 15 minuter. Den ska vara lös och kladdig när du tar ut den. Låt svalna.
4. Vispa grädden.
5. Rör ihop karamelliserad mjölk med ca 1/2 dl vispad grädde. Bred kolagrädden över kladdkakan.
6. Skiva bananerna och lägg skivorna ovanpå kolagrädden. Spara lite banan till dekoration.
7. Bred den vispade grädden över bananerna.
8. Toppa med hackad daim och bananbitar.

2 kommentarer:

  1. Jag gjorde den här kladdkakan och Chokladtårtan med hallonsås till jobbet och de älskade kakorna och flera ville ha recepten. Kakorna blev jättegoda och recepten var lätta att följa! Tack för två superrecept! :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad roligt! Tusen tack för din kommentar :)

      Radera