Glutenfritt morotsbröd i långpanna (12 rutor)
50 g jäst
5 dl vatten (37 grader)
2 msk fiberhusk
1/2 dl pofiber
3/4 dl hela linfrön
1/4 dl krossade linfrön
1 dl solroskärnor
1/4 dl olivolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 finriven morot (ca 100 g)
2 1/2 dl havregryn (ren havre)
6 dl glutenfri mjölmix
Havregryn, flingsalt och frön
1. Smula ner jästen i en degbunke och vispa ut den med lite av vattnet.
2. Vispa ner resten av vattnet, fiberhusk, pofiber och linfrön. Låt svälla i 10 minuter.
3. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar.
4. Platta ut degen med fuktade händer i en liten långpanna (ca 25x30 cm) klädd med bakplåtspapper.
5. Strö över havregryn, flingsalt och blandade frön.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 40 minuter.
7. Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i ca 30 minuter. Låt brödet svalna en stund. Stjälp sedan upp det ur formen och skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar