God och nyttig hemmagjord müsli med äppeljuice, kanel och kardemumma. Välj dina favoritnötter, frön och bär och skapa din egen favoritmüsli.
Glutenfri müsli med kanel och kardemumma (ca 1 liter)
6 dl glutenfria havregryn
2 dl boveteflingor
2 1/2 dl nötter, tex hasselnötter, valnötter
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1/2 dl linfrön
2 msk chiafrön
1 dl kokosflingor
1 1/2 msk råsocker
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
3 msk rapsolja
1 dl koncentrerad äppeljuice
1 dl torkad frukt och/eller bär, tex russin, gojibär, papaya
1. Blanda ihop alla torra ingredienser utom torkad frukt/bär i en stor bunke.
2. Rör ihop olja och äppeljuice och rör ner det i grynblandningen. Blanda ihop ordentligt.
3. Sprid ut blandningen på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta i mitten av ugnen i 200 grader i ca 20 minuter. Rör om med jämna mellanrum så att müslin blir jämnt rostad och inte bränd. Låt svalna.
5. Rör ner torkad frukt eller bär.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar