Det här är min favoritkaka alla kategorier. En fullkomligt ljuvlig chokladkaka med ett täcke av krämig fudge.
Glutenfri fudgekaka (ca 35 bitar)
300 g smör
4 dl strösocker
3 ägg
1 1/2 dl kakao
2 msk vaniljsocker
3 dl rismjöl
1 1/2 tsk bakpulver
Fudge:
2 dl vispgrädde
2 dl strösocker
2 msk ljus sirap
100 g mörk choklad
100 g smör
1. Smält smöret i en stor kastrull.
2. Rör ner socker och ägg i det smälta smöret.
3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en skål. Rör ner dem i kastrullen och arbeta massan slät.
4. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 25x30 cm), klädd med bakplåtspapper.
5. Grädda i mitten av ugnen i 175 grader i 15-20 minuter. Låt kallna.
6. Blanda alla ingredienser till fudgen utom smöret i en kastrull. Tänk på att bryta chokladen i mindre bitar.
7. Koka upp och låt massan koka tills den tjocknar, ca 20-30 minuter. Ta av kastrullen från värmen och blanda ner det kalla smöret i bitar. Rör ordentligt tills allt blandat sig.
8. Bred fudgen över kakan och ställ den kallt att stelna. Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar