Fiskgratäng med färskost (4 portioner)

ca 300 g bladspenat
1 gul lök
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl vatten
1 msk fiskfond
200 g Arla färskost honung och senap
Maizena
Halverade körsbärstomater
Rosépeppar, färsk timjan
1. Lägg spenaten i botten på en oljad ugnsfast form.
2. Lägg fiskbitarna ovanpå spenaten. Salta och peppra.
3. Bred ut hälften av färskosten ovanpå fisken.
4. Hacka löken och fräs den i olja i en kastrull.
5. Häll på grädde, vatten och fiskfond och låt koka i några minuter.
6. Rör ner resterande färskost i såsen. Red med maizena till önskad konsistens.
7. Häll såsen över fisken i formen och lägg på körsbärstomaterna.
8. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 20 minuter.
9. Garnera med krossad rosépeppar och timjankvistar.
Servera med ris eller potatis.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar