Underbart mustig, mjuk och god limpa med lingon som går snabbt och lätt att baka.
Glutenfri havrelimpa med lingon
1 1/2 dl filmjölk
1 1/2 dl vatten
1 dl creme fraiche
1/2 dl mörk sirap
1/2 dl pofiber
1 msk fiberhusk
1 tsk salt
1 1/2 tsk bikarbonat
1/2 dl lingon (frysta går bra)
1/4 dl lingonsylt
3 dl glutenfria havregryn
3 1/2 dl glutenfri havremjölmix
1. Rör eller vispa ihop alla ingredienser till en jämn smet.
2. Häll smeten i en smord avlång bakform. Strö över havregryn.
3. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter. Känn med en sticka, den ska vara torr. Låt stå en stund och svalna i formen innan brödet stjälps upp. Låt svalna helt på galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar