Snabb, krämig och lättlagad kycklinggratäng med fantastiska smaker.
Glutenfri kycklinggratäng med sweet chili (4 portioner)
1 stor gul lök
200 g champinjoner
1 röd paprika (gärna grillad)
2 dl creme fraiche
1 dl sweet chilisås
1 msk kycklingfond
1 vitlöksklyfta
2 dl grädde
2 dl riven ost
2 dl riven ost
1. Skär kycklingfiléerna i bitar och bryn dem i olja i en stekpanna. Salta och peppra.
2. Lägg kycklingbitarna i en smord gratängform.
3. Skala och hacka löken, skiva champinjonerna och skär paprikan i bitar. Bryn alltsammans i stekpannan och fördela det sedan över kycklingbitarna i gratängformen.
4. Blanda creme fraiche, sweet chilisås, kycklingfond, pressad vitlök och grädde i en skål.
2. Lägg kycklingbitarna i en smord gratängform.
3. Skala och hacka löken, skiva champinjonerna och skär paprikan i bitar. Bryn alltsammans i stekpannan och fördela det sedan över kycklingbitarna i gratängformen.
4. Blanda creme fraiche, sweet chilisås, kycklingfond, pressad vitlök och grädde i en skål.
Häll såsen över kycklingblandningen och strö över osten.
5. Gratinera i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Servera gratängen med ris och grönsaker.
Servera gratängen med ris och grönsaker.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar