Glutenfritt havrebröd i form
2 3/4 dl mjölk
2 tsk fiberhusk
1/2 dl pofiber
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 msk ljus sirap
1/2 dl solroskärnor
2 1/2 dl havregryn (ren havre)
5 dl (225 g) glutenfri havremjölmix för bröd (Provena)
Sirapsvatten (ca 1/2 dl vatten blandat med ca 1 tsk ljus sirap) till pensling
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölken till 37 grader, häll den över jästen och vispa tills jästen lösts upp.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar tills den är fast men ändå lite kladdig.
4. Lägg degen i en smord springform, ca 24 cm i diameter. Tryck ut degen jämnt i formen.
5. Nagga med en gaffel och strö över lite havremjölmix.
6. Låt degen jäsa under bakduk i minst 1 timme.
7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
8. Pensla brödet med sirapsvatten direkt när det tagits ut ur ugnen.
9. Låt svalna några minuter i formen och stjälp sedan upp det på galler och låt svalna helt under bakduk. Skär i tårtbitar.
Bakade dessa igår.
SvaraRaderaJättegoda.
Tack!