Tortillas gjorda på majsmjöl. Degen är enkel att kavla ut och bröden smakar verkligen gott. Det här är mitt bästa recept på tortillabröd.
Glutenfria majstortillas (ca 8 st)
3 dl (150 g) majsmjöl
3/4 dl (20 g) fiberhusk
1 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
2 msk rapsolja
2 dl kallt vatten
1. Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
2. Tillsätt olja och vatten och rör snabbt ihop till en deg.
3. Låt degen svälla i ca 10 minuter.
4. Ta upp degen på ett bakbord och dela den i bitar.
5. Forma bitarna till runda bullar och kavla ut dem tunt till runda bröd i samma storlek som din stekpanna. Mjöla eventuellt bakbordet med lite majsmjöl om det behövs.
6. Stek tortillabröden i en torr stekpanna på medelstark värme tills de börjar få färg, ca 1 minut per sida.
7. Lägg bröden på varandra under en bakduk så håller de sig mjuka och varma.
Grymma!
SvaraRadera