Glutenfritt solrosbröd med durramjöl
50 g jäst
1 msk rapsolja
1/2 dl ljus sirap
1 äggvita
2 tsk salt
1 dl solroskärnor
2 dl glutenfria havregryn
1/2 dl fibrex
1/2 dl fiberhusk
1 dl potatismjöl
2 dl rismjöl
1 dl havremjöl
3 dl durramjöl
1. Smula jästen i en bunke och lös upp den med vattnet.
2. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt, gärna med degkrokar.
3. Häll den lösa degen i en smord avlång brödform, ca 1 1/2 liter. Strö över solroskärnor och havregryn.
4. Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
5. Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en plåt längst ner i ugnen.
6. Sätt in brödet i mitten av ugnen och häll några matskedar vatten på den heta plåten. Stäng luckan snabbt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar