Leta i den här bloggen

söndag 29 mars 2015

Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj

Blåbär är ett av mina favoritbär och blåbärspaj är något av det godaste som finns tycker jag. Den här pajen med havregryn är seg och knäckig på samma gång och smakar fantastiskt. Den innehåller mycket antioxidanter från blåbären och fibrer från havregrynen så du kan med gott samvete unna dig en extra bit.

Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj
150 g smör
1/2 dl ljus sirap
2 msk vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn (ren havre)
1 3/4 dl potatismjöl
3-4 dl blåbär (frysta går bra)
1 msk potatismjöl att strö över blåbären
1 msk strösocker att strö över blåbären

1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde och låt koka upp.
2. Blanda ner socker, bakpulver, havregryn och potatismjöl och blanda till en jämn smet.
3. Klicka ut ungefär hälften av degen i en smord pajform och tryckt ut den till en botten.
4. Fördela blåbären på pajdegen och strö över blåbär och socker.
5. Klicka ut resten av pajdegen över blåbären.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter.

Servera pajen lite varm med vaniljsås eller vaniljglass.

1 kommentar:

  1. Supergod och lätt att göra. Tack för receptet.

    SvaraRadera