Glutenfri seg och knäckig blåbärspaj

1/2 dl ljus sirap
2 msk vispgrädde
1 dl strösocker
1 tsk bakpulver
3 dl havregryn (ren havre)
1 3/4 dl potatismjöl
3-4 dl blåbär (frysta går bra)
1 msk potatismjöl att strö över blåbären
1 msk strösocker att strö över blåbären
1. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt sirap och grädde och låt koka upp.
2. Blanda ner socker, bakpulver, havregryn och potatismjöl och blanda till en jämn smet.
3. Klicka ut ungefär hälften av degen i en smord pajform och tryckt ut den till en botten.
4. Fördela blåbären på pajdegen och strö över blåbär och socker.
5. Klicka ut resten av pajdegen över blåbären.
6. Grädda pajen i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25-30 minuter.
Servera pajen lite varm med vaniljsås eller vaniljglass.
Supergod och lätt att göra. Tack för receptet.
SvaraRadera