Glutenfria morotsrutor (ca 10 st)
3 dl fingervarm mjölk
2 tsk fiberhusk
1/4 dl rapsolja
1 msk flytande honung
1 tsk salt
1 stor morot, finriven
1/2 dl fibrex
3 dl glutenfria havregryn
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl krossat linfrö
1/2 dl helt linfrö
4 dl glutenfri havremjölmix
2 dl glutenfri ljus mjölmix
Uppvispat ägg och blandade frön till garnering
1. Smula jästen i en bunke och vispa ut den med mjölken. Tillsätt fiberhusk och låt svälla i 10 minuter.
2. Blanda ner resterande ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
3. Låt jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
4. Stjälp upp degen på ett bakbord mjölat med glutenfri mjölmix. Dela degen i två delar och rulla ut dem till längder. Platta till längderna så att de blir ca 1 cm höga och skär i bitar.
5. Lägg bitarna på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med uppvispat ägg och strö över frön.
6. Låt jäsa under bakduk i ca 30 minuter.
7. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader i ca 15 minuter.
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
SvaraRadera