Härligt luftiga och mjuka baguetter med rustik smak. Passar utmärkt på buffé eller som tillbehör till soppa, sallad eller annan mat.
Glutenfria havrebaguetter (3 st)
25 g jäst
3 1/2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1/4 dl rapsolja
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1/2 dl pofiber
1 dl glutenfria havregryn
4 dl glutenfri mjölmix, tex Semper mix
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm vattnet till 37 grader och vispa ut jästen med vattnet.
3. Vispa ner fiberhusken och låt svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt resterande ingredienser och arbeta degen med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen på en plåt med bakplåtspapper. Jag använder baguetteplåt för att få fin form på baguetterna.
7. Strö över lite flingsalt och låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter.
8. Grädda i mitten av ugnen i 225 grader 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar