
125 g smör eller margarin
1 dl strösocker (+ ca 1/2 dl att strö över bären)
2 dl glutenfria havregryn
1 1/2 dl glutenfri ljus mjölmix
1 tsk bakpulver
Ca 3 dl blåbär
1-2 msk potatismjöl
1. Smält matfettet i en kastrull på spisen. Blanda ner 1 dl socker, havregryn, mjölmix och bakpulver.
2. Tryck ut två tredjedelar av degen i en smord pajform, ca 24 cm i diameter.
3. Fördela blåbären över pajdegen. Sockra och strö över potatismjöl för att undvika att pajen blir vattnig.
4. Smula över resterande pajdeg över blåbären.
5. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 25 minuter. Pajen kan verka lite lös när du tar ut den men den står till sig snabbt när den svalnar.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar