Saftiga och goda frallor fullproppade med fibrer och nyttigheter. De är lätta att baka och håller sig mjuka och färska i flera dagar.
Glutenfria fiberfrallor (10 st)
25 g jäst
2 dl mjölk
2 dl vatten
1 msk fiberhusk
1 msk chiafrön
1 msk olivolja
1 msk mörk sirap
1/2 tsk salt
1 dl fibrex
1/2 dl pofiber
1 msk krossade linfrön
1 dl glutenfritt havremjöl
1 1/2 dl rismjöl
1. Smula jästen i en bunke.
2. Värm mjölk och vatten till 37 grader. Vispa ut jästen med lite av vätskan.
3. Tillsätt resten av vätskan och vispa ner fiberhusk och chiafrön. Låt stå och svälla i 10 minuter.
4. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen ordentligt med degkrokar i minst 5 minuter.
5. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter.
6. Klicka ut den lösa degen till 10 bullar på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa under bakduk i 30 minuter.
8. Grädda i 225 grader 10-15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar