Supersnabbt glutenfritt bröd
2 ägg
3 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
1 msk fiberhusk
Blandade frön och flingsalt
1. Vispa ihop ingredienserna och låt svälla i några minuter.
2. Bred ut smeten på en plåt med bakplåtspapper.
3. Strö över frön och flingsalt.
4. Grädda mitt i ugnen i 200 grader i ca 10 minuter.
Stämmer dessa mått verkligen? Skal det vara 3 del mjöl istället? Jag testade med 3 del fast del blev inte bra. Tyckte även det var för lite vätska
SvaraRaderaHej Hilde! Ja måtten stämmer, det ska bara vara 3 msk mandelmjöl. Fiberhusken gör att degen blir fast och nästan lite som gelé innan den gräddas. Prova igen med rätt mått så ska du se att det blir perfekt!
SvaraRaderaBakade detta bröd imorse när jag alltför sent insåg att det var tomt i frysen - gick snabbt och smärtfritt och var supergott. Tack för kanonbra recept!
SvaraRaderaTack för din kommentar, vad roligt att du tyckte om receptet!
Radera