En favoritkaka som går snabbt och enkelt att baka i långpanna. Jag älskar kombinationen av den lite sega och söta havrebottnen med lite tuggmotstånd och den lena och goda chokladen ovanpå som bara smälter i munnen. Det är nästan omöjligt att bara ta en av de här smarriga havrerutorna!
Glutenfria havrerutor med choklad (ca 30 st)
125 g smör
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
4 1/2 dl rena havregryn
2 msk ljus sirap
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk potatismjöl
200 g mörk choklad
1. Smält smöret i en kastrull på spisen.
2. Rör ner övriga ingredienser utom chokladen och blanda till en jämn smet.
3. Bred ut smeten i en liten långpanna (ca 30x25 cm) med bakplåtspapper.
4. Grädda i 175 grader i 15-20 minuter.
5. Hacka chokladen grovt och lägg den på den varma kakan. Bred ut chokladen till ett jämnt lager när den smält.
6. Ställ kakan kallt tills chokladen stelnat. Skär i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar