Härliga småkakor som är så spröda att de nästan smälter i munnen.
Glutenfria drömmar (ca 25 st)
50 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
1/2 dl rapsolja
2 tsk pofiber
1/2 tsk hjorthornssalt
3 1/4 dl glutenfri mjölmix (t ex Semper fin mix)
1. Rör smör, socker och vaniljsocker smidigt i en bunke.
2. Tillsätt oljan lite i taget.
3. Blanda pofiber, hjorthornssalt och mjölmix i en bunke och blanda ner det i degen lite i taget.
4. Arbeta snabbt ihop till en smidig deg. Låt stå i kylen i ca 10 minuter.
5. Forma degen till bollar och lägg på plåtar med bakplåtspapper.
6. Grädda mitt i ugnen i 150 grader i ca 15 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar