Leta i den här bloggen

fredag 12 september 2014

Hirsgröt

Nu när det börjar bli kallt på morgnarna är det gott med varm gröt till frukost. Hirsgröt är ett bra alternativ till den klassiska havregrynsgröten. Hirsflingor är näringsrika, naturligt glutenfria och väldigt goda att koka gröt på. Jag brukar koka gröten med hälften mjölk och hälften vatten för att få en krämigare och godare gröt, men det går självklart bra att koka den på enbart vatten också.

Hirsgröt (1 portion)
3/4 dl hirsflingor
1 dl mjölk
1 dl vatten
1/2 krm salt

1. Mät upp hirsflingor, mjölk, vatten och salt i en kastrull.
2. Koka upp och låt koka i 3-4 minuter tills gröten är slät och har kokat ihop sig. Rör om då och då.

Servera gärna med äpple, kanel och mjölk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar