Curry är en av mina favoritkryddor och den här goda och krämiga köttfärsgratängen har varit en av mina favoriträtter sedan jag var liten. Det är gratinerad köttfärs med ett krämigt täcke av creme fraiche, chilisås och curry.
Christians curryfärs
500 g köttfärs
1 gul lök
1/2 tsk salt
1 krm svartpeppar
3-4 dl creme fraiche
1 dl chilisås
2 tsk curry
1. Hacka löken och fräs den mjuk i olja eller smör i en stekpanna.
2. Lägg i köttfärsen och fortsätt steka tills färsen blivit smulig och fått färg.
3. Krydda med salt och peppar.
4. Blanda ihop creme fraiche, chilisås och curry i en skål.
5. Häll köttfärsen i en smord ugnssäker form. Bred ut curryåsen ovanpå.
6. Gratinera i mitten av ugnen i 200 grader 10-15 minuter.
Servera gratängen med ris, sallad och jordnötter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar