Browniemuffins med chokladkräm (ca 12 st)
200 g smör
1 dl chokladkräm (se recept nedan)
1 paket Ewalie browniemix
1 1/4 dl mjölk
Chokladkräm till fyllning och dekoration:
200 g mörk kvalitetschoklad (70%)
2 dl vispgrädde
1 msk smör
Kokos och/eller pärlsocker till garnering
1. Börja med chokladkrämen: Koka upp grädden i en kastrull och ta av den från plattan. Bryt chokladen i bitar och rör ner den i grädden. Tillsätt smöret och rör om till en jämn kräm.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Smält smöret till muffinsarna i en kastrull. Låt svalna.
4. Tillsätt ägg, chokladkräm, browniemix och mjölk. Blanda till en jämn smet.
5. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt eller på en vanlig plåt.
6. Fördela smeten i formarna.
7. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Låt svalna.
8. Dela muffinsarna på mitten och bred på chokladkräm. Lägg ihop dem igen och bred ett lager chokladkräm på toppen. Strö över kokos och/eller pärlsocker, gärna färgat.
Lägg gärna upp recepten här innan instragram så man kan baka direkt :)
SvaraRaderaTack för din kommentar! Ska tänka på det men blir lite ivrig att instagramma direkt när jag bakat ;) Jag meddelar på instagram när bloggen är uppdaterad!
Radera