
2 dl rena havregryn
1 dl boveteflingor
1/2 dl krossat bovete
1/2 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl grovhackade nötter
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk flytande honung
1 msk ljus sirap
1 dl torkad frukt, t ex russin och tranbär
1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Rör ihop vatten, olja, honung och sirap. Häll ner vätskan i omgångar i müsliblandningen och rör om mellan varven. Krama sedan blandningen ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt och det bildas små klumpar.
3. Bred ut müslin på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. Rör om några gånger i müslin och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna.
5. Blanda i den torkade frukten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar