Leta i den här bloggen

onsdag 10 september 2014

Glutenfri müsli

Det är svårt att hitta god glutenfri müsli i affären, så ett tips är att göra egen. Det är enkelt och blir både nyttigare och billigare än att köpa. Dessutom kan du få den precis som du vill, blanda bara i dina egna favoriter av nötter, frön och torkad frukt. Det här är receptet på en av mina favoriter. Ibland lyxar jag till det och blandar i lite bitar av mörk choklad och att strö lite flingsalt över ger också en spännande smak.

Min favoritmüsli 
2 dl rena havregryn
1 dl boveteflingor
1/2 dl krossat bovete
1/2 dl linfrön
1 dl solroskärnor
1 dl pumpakärnor
1 dl kokosflingor
1 dl grovhackade nötter
1 tsk vaniljsocker
1 tsk malen kanel
1/2 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk flytande honung
1 msk ljus sirap
1 dl torkad frukt, t ex russin och tranbär

1. Blanda alla torra ingredienser i en skål.
2. Rör ihop vatten, olja, honung och sirap. Häll ner vätskan i omgångar i müsliblandningen och rör om mellan varven. Krama sedan blandningen ordentligt med händerna så att vätskan fördelas jämnt och det bildas små klumpar.
3. Bred ut müslin på en plåt med bakplåtspapper.
4. Rosta i ugnen i 200 grader i 15-20 minuter. Rör om några gånger i müslin och passa noga så att den inte blir bränd. Ta ut och låt svalna.
5. Blanda i den torkade frukten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar